Apartmajitopolsica.si

Terme Topolšica

TERME TOPOLŠICA

Terme Topolšica so termalni kompleks, ki se nahaja v slikoviti pokrajini Šaleške doline. Obdan z gozdovi in hribi nudi priložnost za sprostitev v idiličnem okolju in številne možnosti za aktivno preživljanje časa na prostem.

Kje se nahajajo terme Topolšica

Ob vznožju Uršlje gore in objemu slikovite narave širšega območja Savinjske doline se nahaja mestece Topolšica. Terme in termalni vrelci v ta kraj že več kot sto let privabljajo turiste iz vseh koncev. 

Njihova zgodovina sega daleč v preteklost, saj so na tem področju termalni izvir odkrili že v času Rimljanov. V 16. stoletju se kot turistična destinacija že omenja Topolšica, terme so namreč že takrat slovele po zdravilnih lastnostih mineralne vode. 

Čeprav je bilo območje v času 2. svetovne vojne močno poškodovano, se je kasneje turizem hitro razvijal in Topolšica danes spada med najboljše toplice v Sloveniji.

terme topolšica bazeni

Terme Topolšica - bazeni in druga ponudba

Ko boste obiskali (po mnenju mnogih najboljše) terme v Sloveniji, vas bosta zagotovo navdušila edinstveno oblikovan termalni kompleks in pestra ponudba različnih aktivnosti. 

Izbirate lahko med notranjimi in zunanjimi bazeni, ki vam nudijo priložnost za razgibavanje ali za bolj aktivno rekreativno plavanje. Termalna voda je zelo koristna za zdravje, saj vsebuje veliko koristnih mineralov, ki blagodejno delujejo na naše telo. 

Topolšica bazeni so primerni so tako za osebe, ki okrevajo po boleznih ali različnih operativnih posegih, kot tudi otroke in vso družino. Terme Topolšica spadajo med najboljše toplice v Sloveniji zaradi bogate ponudbe bazenov, savn in drugih wellness storitev.

(Zunanji vodni park Zora ter Wellness center Zara trenutno ne obratujeta.)

ODLIČNA IZBIRA ZA DRUŽINE Z OTROKI

Če se na oddih odpravljate z otroki, boste zagotovo navdušeni nad ponudbo različnih aktivnosti, ki vam jih ponuja Topolšica. Terme spadajo med najboljše terme v Sloveniji, v bližnji okolici pa vam je na voljo bogat nabor možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Le nekaj minut vožnje z avtomobilom vas loči od čudovite plaže na Velenjskem jezeru, ki je poleti idealna destinacija za družine z otroki.

Če želite doživeti nepozaben oddih in se sprostiti v edinstvenem okolju, so Terme Topolšica zagotovo odlična izbira. Za popolno udobje so vam na voljo naši apartmaji Topolšica, ki vam nudijo neposreden dostop in udobje. Ne čakajte več, rezervirajte si vaš oddih že danes in se pripravite na nekaj čudovitih dni v objemu narave in termalne vode.

Galerija slik

TERME TOPOLŠICA & TERMALNA VODA

Na lokacijah, kjer se nahaja termalna voda, bogata z minerali in drugimi elementi, so ljudje že od nekdaj postavljali terme. Slovenija je zaradi svoje geografske lege in pestre naravne dediščine bogata s termalnimi viri in je zato že stoletja priljubljena turistična destinacija. Pri nas najdemo več kot 15 različnih termalnih kopališč, ki ponujajo različne storitve, med najboljše toplice v Sloveniji pa zagotovo spadajo tudi Terme Topolšica.

Termalni vodi, ki jo ponujajo različne terme (Slovenija je po njih zelo znana), se pripisujejo številni koristni in blagodejni učinki, med katere spadajo tudi:

  • Zmanjševanje bolečin v mišicah in sklepih
  • Izboljšana prekrvavitev
  • Lajšanje stresa
  • Izboljševanje kakovosti kože
  • Krepitev imunskega sistema
  • Lajšanje bolezni dihal

Zakaj obiskati terme Topolšica?

V sklopu bazenov v hotelu je na voljo tudi kompleks savn. Na voljo sta dve finski in ena infrardeča savna, ki pomagajo pri odpravljanju toksinov iz telesa, spodbujajo dobro počutje, sproščajo napetosti in stres ter izboljšujejo krvni obtok. Po sproščanju v savni vam je na voljo prijeten prostor za počitek, kjer se lahko ohladite in uživate v prijetnem pogledu na notranje bazene.

Seveda ne smemo pozabiti tudi na razvajanje naših brbončic! Kuharski mojstri hotelske restavracije Vesna znotraj termalnega kompleksa vas bodo razvajali s svežimi sezonskimi sestavinami in specialitetami lokalne kuhinje. Za uživanje ob skodelici kave, manjše prigrizke in sladice je na voljo tudi kavarna s prostorno teraso.

Terme Topolšica in okolica ponujajo tudi odlične možnosti za športne aktivnosti. V bližini so na voljo fitnes center, najem koles, teniška igrišča ter igrišča za odbojko in košarko. Okolica, ki jo ponuja Topolšica (terme so odlično izhodišče), je polna čudovitih sprehajalnih in kolesarskih poti, ki vas popeljejo skozi neokrnjeno naravo.

Osebe, ki okrevajo po operativnih posegih, različnih boleznih in težavah s hrbtenico, se pogosto odpravijo v terme Topolšica. Bazeni s termalno vodo namreč blagodejno delujejo na bolečine v telesu (sklepi, kolki, kolena, hrbtenica). Topla voda v bazenih prijetno vpliva na celoten gibalni sistem, hkrati pa breztežnost pri plavanju ne obremenjuje sklepov in pomaga pri hitrejšem okrevanju.

Kje se nahajajo terme Topolšica in kaj obsega njihova ponudba?

Terme Topolšica se nahajajo v osrčju Šaleške doline, termalni izvir in blagodejni učinki termalne vode pa že stoletja privabljajo goste od blizu in daleč. Poleg različnih notranjih in zunanjih bazenov vam terme Topolšica ponujajo tudi priložnost za sprostitev v savnah ter obisk wellness centra z bogato ponudbo različnih storitev.

Ali so v najem apartmajev vključene tudi vstopnice za terme Topolšica?

Vstopnice za terme Topolšica (4x za apartma Dren in 8x za apartma Hortenzija) so vključene v ceno apartmaja. Doplačilo za dodatne osebe (15 eur/noč) vključuje ležišče in dnevne karte za bazen.

Kakšne aktivnosti so na voljo v okolici apartmajev in Topolšici?

Poleg termalnega resorta terme Topolšica vam je v bližini na voljo bogat nabor različnih aktivnosti za sprostitev ali aktivno preživljanje prostega časa. Velenjsko jezero, ki je od apartmajev oddaljeno le nekaj minut vožnje, ponuja ohladitev v vročih poletnih dneh in priložnost za izposoja čolna ali SUP-a. Okoliški vrhovi pa vas vabijo, da se nanje povzpnete in odkrijete čudovite razglede.